Császármorzsa glutén-, és tejmentesen

Császármorzsa glutén-, és tejmentesen
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 dkg kukoricadara (rizsdara)
  • 2,5 dl rizstej
  • 3 db tojás
  • 10 dkg eritrit
  • 1 db citrom reszelt héja
  • a sütéshez:
  • 5 dkg margarin vagy vaj
  • a tálaláshoz:
  • porcukor (nyírfaporcukor)
  • áfonyalekvár
  • 5 dkg kukoricadara (rizsdara)
  • 2,5 dl rizstej
  • 3 db tojás
  • 10 dkg eritrit
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 5 dkg margarin vagy vaj
  • porcukor (nyírfaporcukor)
  • áfonyalekvár

Elkészítés:

A kukorica-, vagy rizsdarára ráöntjük a tejet, összekeverjük és egy órán át állni hagyjuk.

A tojássárgáját az eritrittel kihabosítjuk, és hozzákeverjük a tejes keverékhez. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, majd a habot hozzákeverjük a masszához és hozzáadjuk a citrom reszelt héját is.

A vajat egy teflon serpenyőben felolvasztjuk, és ráöntjük a masszát. Egy falapáttal folyamatosan kevergetjük, amíg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra.

(Takaréklángon érdemes készíteni, hogy ne égjen meg és a nagyobb darabkák is átsüljenek.)

Tálaláskor porcukrot és lekvárt kínáljunk hozzá!

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti