Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját alaposan elkeverjük 3 evőkanál cukorral. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a tejet, az olvasztott vajat, a citromhéjat és jól összekeverjük.
A tojásfehérjéhez adjuk a maradék 1 evőkanál cukrot és kemény habbá verjük. Ezt a habot finoman a tojásos masszába keverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze.
Egy serpenyőben zsírt olvasztunk és belemerünk annyi tésztát, amennyivel kényelmesen fogunk tudni dolgozni. Közepes hőfokon sütjük és kívülről befelé forgatjuk a tésztánkat. Amikor kezd sülni, akkor elkezd szilárdulni és fakanállal lehet darabkákra vagdosni. Kisebbre, nagyobbra kinek melyik a tetszetősebb.
Addig sütjük, amíg szép aranybarna színűek nem lesznek a morzsák.
Tálaláshoz lehet használni lekvárt, öntetet, gyümölcsöket, porcukrot.
Megjegyzés:
A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
vegetáriánus
,
klasszikus
,
házias
,
ebéd-vacsora otthonra
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
pofonegyszerű
,
30 perc
,
desszert