Császármorzsa

Császármorzsa
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db tojás
  • 400 ml tej
  • 250 g liszt
  • 30 g vaj
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál citromhéj
  • *
  • a sütéshez:
  • zsír
  • 4 db tojás
  • 400 ml tej
  • 250 g liszt
  • 30 g vaj
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • *
  • zsír
  • *
  • 1 teáskanál citromhéj

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját alaposan elkeverjük 3 evőkanál cukorral. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a tejet, az olvasztott vajat, a citromhéjat és jól összekeverjük.

A tojásfehérjéhez adjuk a maradék 1 evőkanál cukrot és kemény habbá verjük. Ezt a habot finoman a tojásos masszába keverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze.

Egy serpenyőben zsírt olvasztunk és belemerünk annyi tésztát, amennyivel kényelmesen fogunk tudni dolgozni. Közepes hőfokon sütjük és kívülről befelé forgatjuk a tésztánkat. Amikor kezd sülni, akkor elkezd szilárdulni és fakanállal lehet darabkákra vagdosni. Kisebbre, nagyobbra kinek melyik a tetszetősebb.

Addig sütjük, amíg szép aranybarna színűek nem lesznek a morzsák.

Tálaláshoz lehet használni lekvárt, öntetet, gyümölcsöket, porcukrot.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti