Csallóközi vesevelő

Csallóközi vesevelő

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg sertésvese
  • 10 dkg sertésvelő
  • 20 dkg virsli
  • 5 dkg hagyma
  • 5 dkg szalonna
  • olaj
  • késhegynyi törött bors
  • majoránna
  • pirospaprika
  • kis csokor finomra vágott zöldpetrezselyem

Elkészítés:

A szalonnát apró kockákra vágjuk és serpenyőben megpirítjuk. A virslikről lehúzzuk a bőrt, karikákra vágjuk, a szalonnához adjuk, kissé együtt pirítjuk, majd félretesszük.

A megtisztított sertésveséket kisebb darabokra

vágjuk, ugyanezt tesszük a velővel is.

Olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, hozzátesszük a vesét, és félig puhára pároljuk. Ezután kerül bele a velő, só, bors, majoránna, pirospaprika, valamint a finomra vágott

zöldpetrezselyem. Erős tűzön állandó keverés mellett néhány perc alatt készre pirítjuk.

Neked ajánljuk