Csalán fasírt

Csalán fasírt

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg csalán
  • 1 kisebb burgonya megfőzve, összetörve
  • 2 evőkanál zabpehely
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál lenmag pehely
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • bors
  • 1 tojás
  • *

a sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

A csalánt egy kis vízben pár perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük és összevágjuk. Mindent hozzákeverünk. Ha nagyon kemény lenne, akkor csalánlével hígíthatjuk, ha híg, akkor valamilyen pehellyel sűríthetjük.

Fél órát pihentetjük, majd a masszából kisebb gombócokat formálunk és forró olajban kisütjük.

Adhatunk hozzá köretet salátával, mehet főzelékre és tálalhatjuk bármilyen szósszal, mártogatóssal

A receptet Körtvélyessy Andrea küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk