Csalamádé

Csalamádé

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 7 kg bármilyen zöldség (uborka, káposzta, hagyma, paprika, zöldparadicsom)
  • 70 dkg cukor
  • 14 dkg só
  • 6 dl 10 %-os ecet
  • 2-3 db babérlevél
  • pár szem bors
  • 1 evőkanál mustármag
  • 1 csapott evőkanál borkén

a tetejére:

  • szalicil

Elkészítés:

A zöldségeket legyaluljuk, rászórjuk a hozzávalókat, majd 2-3 napig állni hagyjuk, közben gyakran átkeverjük.

Utána üvegekbe is rakható, akkor azonban a tetejére kicsi szalicilt kell szórni, de lezárt dobozban, hűtőben több hétig is fogyasztható.

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk