Csalamádé

Csalamádé
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • 7 kg bármilyen zöldség (uborka, káposzta, hagyma, paprika, zöldparadicsom)
  • 70 dkg cukor
  • 14 dkg só
  • 6 dl 10 %-os ecet
  • 2-3 db babérlevél
  • pár szem bors
  • 1 evőkanál mustármag
  • 1 csapott evőkanál borkén
  • a tetejére:
  • szalicil
  • 7 kg bármilyen zöldség (uborka, káposzta, hagyma, paprika, zöldparadicsom)
  • 70 dkg cukor
  • 14 dkg
  • 6 dl 10 %-os ecet
  • 2-3 db babérlevél
  • pár szem bors
  • 1 evőkanál mustármag
  • 1 csapott evőkanál borkén
  • szalicil

Elkészítés:

A zöldségeket legyaluljuk, rászórjuk a hozzávalókat, majd 2-3 napig állni hagyjuk, közben gyakran átkeverjük.


Utána üvegekbe is rakható, akkor azonban a tetejére kicsi szalicilt kell szórni, de lezárt dobozban, hűtőben több hétig is fogyasztható.

Megjegyzés:

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti