Csalamádé

Csalamádé
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1,5 kg káposzta
  • 1,5 kg paprika
  • 1 kg zöld paradicsom
  • 1 kg uborka
  • 50 dkg sárgarépa
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 3 dl ecet (10 %-os)
  • 7 dkg só
  • 40 dkg cukor
  • 1 kávéskanál szalicil
  • 1 kávéskanál borkén
  • 3 db babérlevél
  • 1 evőkanál fekete bors (szemes)
  • 1 teáskanál egész fűszerkömény
  • 1 evőkanál mustármag
  • 1 teáskanál koriander
  • 1,5 kg káposzta
  • 1,5 kg paprika
  • 1 kg zöld paradicsom
  • 1 kg uborka
  • 50 dkg sárgarépa
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 3 dl ecet (10 %-os)
  • 7 dkg
  • 40 dkg cukor
  • 1 kávéskanál szalicil
  • 1 kávéskanál borkén
  • 3 db babérlevél
  • 1 evőkanál fekete bors (szemes)
  • 1 teáskanál egész fűszerkömény
  • 1 evőkanál mustármag
  • 1 teáskanál koriander

Elkészítés:

A megtisztított zöldségeket vékonyan felszeleteljük. Az uborkát nem kell megpucolni, csak egyszerűen uborkaszeletelőn le kell gyalulni.

A felaprított hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, egyenletesen eloszlatjuk rajta a fűszereket (a babérleveleket apó darabokra törjük) és ízesítőket, majd alaposan összekeverjük. Az egészet állni hagyjuk kb. 4-6 órát, ez alatt levet ereszt.

Tisztára mosott üvegekbe töltjük levével együtt.

Én celofánnal lekötöttem, majd fémkupakokkal lezártam.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti