Csalamádé

Csalamádé
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 fej káposzta
  • 3 kg tv paprika
  • 1 ,5 kg vöröshagyma
  • 1 kg sárga répa
  • 3 marék só
  • 1 csomag köménymag
  • 1 csomag bors
  • 8 db babérlevél
  • négy üvegnyi léhez:
  • 6 dl 10 %-os ecet
  • 12 evőkanál cukor
  • 4 kávéskanál tartósító
  • 1 kávéskanál borkén
  • 3 fej káposzta
  • 3 kg tv paprika
  • 1 ,5 kg vöröshagyma
  • 1 kg sárga répa
  • 3 marék
  • 1 csomag köménymag
  • 1 csomag bors
  • 8 db babérlevél
  • 6 dl 10 %-os ecet
  • 12 evőkanál cukor
  • 4 kávéskanál tartósító
  • 1 kávéskanál borkén

Elkészítés:

A zöldségeket egyforma vastagságúra gyaluljuk vagy szeleteljük. Rétegenként fűszerezzük, majd jól összekeverjük és állni hagyjuk. Kinyomkodjuk és 1,7 l-es üvegekbe töltjük. Minden üvegbe teszünk 2 db babérlevelet.

Minden üvegre elkészítjük a levet: 3 evőkanál cukrot 1 kávéskanál tartósítót ,csipet borként ,1,5 dl ecetet vízzel feloldunk, és addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad, majd ráöntjük a csalamádéra, ha szükséges vízzel pótoljuk, mert az üvegek teljesen fel kell legyenek öntve. Csavaros kupakkal lezárjuk az üvegeket és mehet a hűvös kamrába.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!