Croque Madame, a francia szendvics

Croque Madame, a francia szendvics
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 szelet szendvicskenyér
  • 1 evőkanál mustár
  • 4 dl besamel
  • 8 szelet sonka
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál vaj
  • *
  • a tetejére:
  • 1 evőkanál vaj
  • 4 tojás
  • 8 szelet szendvicskenyér
  • 1 evőkanál mustár
  • 4 dl besamel
  • 8 szelet sonka
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 4 db tojás

Elkészítés:

Vékonyan megkenünk 4 szelet kenyeret mustárral, majd a besamelmártással. Ráteszünk 2-2 szelet sonkát, megszórjuk a reszelt sajttal, lefedjük 1-1 szelet kenyérrel.

Serpenyőben, a vajon, a szendvicseket mindkét oldalukon barnára sütjük. A tetejüket megkenjük a maradék besamellel, és forró grill alatt egy perc alatt megpirítjuk.

A tetejére a vajon 4 tükörtojást sütünk, és a szendvicsekre tesszük.


(A története: Úgy mesélik, hogy egy munkás egyszer a kemencén felejtette uzsonnára vitt sajtos-sonkás szendvicsét, kicsit megolvadt benne a sajt, megpirult, és így még finomabb lett.

A Croque Monsieur-t (ejtsd: krok möszjő) párja a Croque Madame (ejtsd: krok mádám) abban különbözik, hogy a tetejére “kalapként”még egy tükörtojást is sütnek.)

Megjegyzés:

Fotó: Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti