Crogue monsieur (francia melegszendvics)

Crogue monsieur (francia melegszendvics)

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 8 db rozsos toast kenyér
  • 4 szelet sonka
  • 10 dkg reszelt sajt
  • csipet szerecsendió
  • csipet só
  • csipet bors
  • 5 dkg hideg vaj
  • 1 kanál liszt
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 dl forró tej
  • 1 tojássárgája

Elkészítés:

Először elkészítjük a besamel mártást. Vajat hevítünk, beletesszük a lisztet, világosra pirítjuk, majd apránként hozzáadjuk a forró tejet, felforraljuk, de vigyázunk, nehogy csomós legyen a mártás. Hozzáadjuk a tojássárgáját, elkeverjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, majd kihűtjük.

Amíg hűl a mártás, elkészítjük a kenyereket. Rátesszük a sonkát, a sonkára kenjük a besamel mártást (minden szelet kenyérre 1 evőkanál mártás), megszórjuk reszelt sajttal, majd befedjük újabb kenyér szeletettel.

Serpenyőben felforrósítjuk a vajat és a kenyér mindkét oldalát 1-1 percig alatt szép pirosra, ropogósra sütjük. Ketté vágva, forrón tálaljuk.

Grillsütőben is süthetjük. Ez esetben a tetejére is kerüljön besamel, valamint reszeljünk sajtot a tetejére.

A franicák 1 evőkanálnyi mustárt is kevernek a besamelbe. Ha főfogásként készítük, salátát adhak kozzá.)

Neked ajánljuk