Colibri torta

Colibri torta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 2 banán
  • 150 g ananász
  • 250 g cukor
  • 300 g liszt
  • 2 tojás
  • 100 ml olaj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • a krémhez:
  • 2 dl ananászlé
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vanília puding
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 db banán
  • 150 g ananász
  • 250 g cukor
  • 300 g liszt
  • 2 db tojás
  • 100 ml olaj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 2 dl ananászlé
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vanília puding
  • 3 evőkanál cukor

Elkészítés:

A piskótához a banánt pépesítjük, az ananászt pedig apró kockákra vágjuk. Hozzákeverjük a többi hozzávalót és egy sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformában 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.

A krémhez a tejből, ananászléből, cukorból és a pudingporból sűrű krémet főzünk.

Ha kihűlt a piskóta, 3 részbe vágjuk és megtöltjük a krémmel. A tetejére tejszínhabot teszünk és ananásszal díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Noémi küldte be. Köszönjük!