Cointreaus csokoládés kocka

Cointreaus csokoládés kocka

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 20 dkg mandula liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipetnyi só

a krémhez:

  • 8 dl tejszín
  • 40 dkg étcsokoládé
  • 6 evőkanál Cointreau (narancslikőr)

a mázhoz:

  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg vaj

Elkészítés:

A tésztához habosra keverjük a vajat, cukorral. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sót és a tojást. Elkeverjük, végül hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a mandula lisztet. Jól összedolgozzuk.

Sütőpapírral bélelt 24x24 cm-es tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, 180 C-fokon 25 percen át sütjük. A sütőből kivéve hűtjük.

A krémhez összemelegítjük a tejszínt csokoládéval, majd hozzáadjuk a likőrt. Kevergetve hűtjük, és hűtőbe tesszük 3-4 órára. A hideg csokis tejszínt habnak felverjük, majd a sült lapra kenjük. Visszatesszük a hűtőbe.

A mázhoz összemelegítjük a tejszínt és a csokoládét, majd a vajat is belekeverjük. Kevergetve visszahűtjük, és a sütemény tetejére öntjük, elsimítjuk. Amíg meg nem szilárdul a teteje, hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt felvágjuk, a tetejére reszelt csokoládét, vagy csokoládé forgácsot tehetünk.

Neked ajánljuk