Citromtorta egyszerűen

Citromtorta egyszerűen

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótatortához:

  • 8 ek cukor
  • 8 ek liszt
  • 8 tojás
  • csipet só

A citromos krémhez:

  • 9 dl tej
  • 3 csomag vaníliás puding
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg cukor
  • 37,5 dkg margarin
  • 2 citrom leve és héja

A díszítéshez:

  • 4 szelet citrom

Elkészítés:

Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájával a cukrot habosra keverjük, majd beleszitáljuk a lisztet. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a krémhez keverjük, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Ha ez kész 150 fokon tűpróbáig sütjük.

A krémhez a pudingot a tejjel, a vaníliáscukorral és cukorral megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután a margarint, a citromok levét és lereszelt héját belekeverjük.

Ha kihűlt a torta, kétszer elvágjuk és megkenjük a krémmel, kívülről is bevonjuk, de egy kevés krémet félreteszünk, és ebbe zöld színezéket teszünk, amivel majd kidíszítjük a tortát. A végén citromgerezdekkel díszítjük.

Neked ajánljuk