Citromos vinaigrette sült zöldséggel

Citromos vinaigrette sült zöldséggel

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg sütőtök
  • 50 dkg aprószemű burgonya
  • 25 dkg répa
  • 20 dkg hagyma
  • 30 dkg fehérrépa
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 ek. só
  • 1/2 tk. bors
  • 1 tk. dijoni mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • 5 ek. olívaolaj

Elkészítés:

200 fokra előmelegítem a sütőt, a zöldségeket egy érdes szivaccsal megmosom, de nem hámozom meg, majd hosszú, nagyobb csíkokra, hasábokra vágom.

A zöldségeket tepsibe rakom, 2 evőkanál olívaolajjal összeforgatom, sózom, borsozom, majd a sütőbe teszem, és 40 perc alatt szép aranybarnára sütöm.

Közben elkészítem a vinaigrette szószt. Sós vízben 10 percig főzöm a citromot. Ha kihűlt meghámozom, a héját összedarabolom, majd a héj alatti fehér részt eltávolítva a citrom húsát is felaprítom. A fokhagymát összetöröm, elkeverem a mustárral. A citrom héját és húsát hozzáadom a mustárhoz, és habverővel folyamatosan keverve belecsurgatom a 6 evőkanál olívaolajat, ízlés szerint sózom.

A sütőből kivett forró zöldségeket a vinaigrette szószba mártogatva fogyasztom.

Neked ajánljuk