Citromos túrós szelet

Citromos túrós szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 evőkanál tejföl
  • fél bögre búzadara
  • 250 g rögös tehéntúró
  • 2 db tojás
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 bögre kristálycukor
  • 2 teáskanál citromhéj
  • 1 egész citrom leve
  • 2 evőkanál tejföl
  • fél bögre búzadara
  • 250 g rögös tehéntúró
  • 2 db tojás
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 bögre kristálycukor
  • 2 teáskanál citromhéj
  • 1 egész citrom leve

Elkészítés:

A sütőt 170 C fokra előmelegítjük. A búzadarát a tejföllel jól összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Egy tálban a tojások sárgáját, a túrót, a cukrokat, a tejfölös búzadarával alaposan összekeverjük, összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, végül gépi mixerrel összekeverjük.

A felvert habbal összeforgatjuk a masszát, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 35-40 perc alatt készre sütjük (célszerű tűpróbával ellenőrizni, hogy elkészült e a sütemény).

Legjobb, ha hidegen szeleteljük, de melegen is fogyasztható, porcukorral meghintve.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti