Citromos túrórolád

Citromos túrórolád
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 5 tojás
  • 10 dkg cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 2,5 dkg kakaó
  • 10 dkg liszt
  • a töltelékhez:
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • fél csomag vanília ízű pudingpor
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg túró
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • 5 dkg csoki forgács
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 2,5 dkg kakaó
  • 10 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • fél csomag vanília ízű pudingpor
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg túró
  • fél db citrom leve és reszelt héja
  • 5 dkg csoki forgács
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

Elkészítjük a piskótát: a tojás habját külön felverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a többi hozzávalóból előzőleg összekevert masszába.

Sütőpapírral bélelt gáztepsire öntjük és180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük (tűpróba). Ha megsült levesszük a sütőpapírt, feltekerjük és hagyjuk hűlni.

Elkészítjük a tölteléket: a pudingport felfőzzük a tejjel, majd hűlni hagyjuk. A cukrot kikeverjük a margarinnal, a túrót a citrom reszelt héjával és levével. Ha a puding kihűlt, összekeverjük a cukros margarinnal meg a túróval, és megkenjük vele a kitekert piskótát, megszórjuk a csokiforgáccsal és feltekerjük.

A tetejét leöntjük olvasztott csokival, ami most nálam elmaradt.