Citromos túrókocka

Citromos túrókocka

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • (kb. 24 szelethez)

a tésztához:

  • 40 dkg liszt + a tepsihez
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg porcukor + a tetejére
  • 15 dkg vaj + tepsihez
  • 4 tojássárgája
  • 1 kis pohár tejföl (175 g)
  • *

a krémhez:

  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 50 dkg sovány tehéntúró
  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál búzadara

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral és a porcukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és a tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük és frissen tartó fóliába csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.

A krémhez a fehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük és félretesszük. A túrót a maradék cukorral és a citromlével összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert habot.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk, kilisztezünk egy 40 x 23 cm-es tepsit. Az egyik tésztacipót tepsi méretűre kinyújtjuk, a tepsibe terítjük és megszórjuk a búzadarával (fontos, hogy belekerüljön, mert így nem ázik el a tészta!), majd rásimítjuk a túrótölteléket. A tetejére rányújtjuk a másik tésztát és villával megszurkáljuk.

Az előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, amíg a teteje középen is szépen megpirul. Várjuk meg, amíg teljesen kihűl, és csak utána szeleteljük fel. Tálalás előtt gazdagon szórjuk meg porcukorral, és/vagy reszeljünk rá étcsokoládét.

Fotó: RAS / Recepttár

Neked ajánljuk