Citromos tekercs

Citromos tekercs
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál sütőpor krémhez:
  • 5-6 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
  • 250 g mascarpone
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 fél citromnak a leve
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 5-6 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
  • 250 g mascarpone
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 fél citromnak a leve

Elkészítés:

A sütőt 160 C fokra előmelegítjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a cukros tojásos masszába, vigyázva, nehogy összetörjön.

A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzászitáljuk a masszához és óvatosan elkeverjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a masszát, egyszer kétszer odacsapkodjuk a tepsit a munkalaphoz, hogy a tésztában lévő buborékok eltávozzanak belőle.

Az előmelegített sütőbe tesszük és 25 perc alatt megsütjük. Ha megsült akkor óvatosan leszedjük róla a sütőpapírt, és rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez egy mixer segítségével a mascarponét elkerverjük a porcukorral, a citrom reszelt héjával és levével, majd ízlés szerint ízesítsük.

Amikor kihűlt a tészta, rákenjük a krémünket és fóliába tekerjük. Pár órára a hűtőbe tesszük.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti