Citromos szelet porcukorral díszítve

Citromos szelet porcukorral díszítve

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 14 dkg porcukor
  • 14 dkg zsír
  • 40 dkg liszt

A krémhez:

  • 4 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 4 ek. liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 4-5 ek. baracklekvár

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrok, apránként adom hozzá a tejfölt, így rugalmas, könnyen gyúrható tésztát kapok.

4 cipóra osztom. 25×39 cm-es méretűre nyújtom, sütőpapírral fedett lemez tepsiben 2 lapot sütök egymás után, világosra, 10-12 perc alatt.

A másik 2 cipót is kisodorom, az egyiket lekvárral megkenem, a másik lapot ráteszem, és ezt így együtt megsütöm.

A krémet elkészítem. A lisztet a tejjel és a cukorral simára keverem, majd sűrű péppé főzöm, és kihűtöm. A kihűlt főzött krémhez hozzákeverem a szobahőmérsékletű margarint, a reszelt citrom héját és levét, és jól kihabosítom.

A kihűlt süteményt betöltöm. 1 sima lap, krém fele, lekváros lap, krém másik fele, végül sima lap. Pár órát állni hagyom hűtőben, legjobb, ha egy éjszakát.

Porcukorral megszórva kínálom. Tetszés szerint szeletelem.

Neked ajánljuk