Citromos szelet

Citromos szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 16 dkg zsír vagy margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 citrom leve és héja
  • tej (hogy nyújtható legyen a tészta)
  • a krémhez:
  • 7,5 dl tej
  • 3 csomag vanília puding
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 40 dkg margarin
  • 30 dkg cukor
  • 2 citrom leve és héja
  • 50 dkg liszt
  • 16 dkg zsír vagy margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 citrom leve és héja
  • kevés tej
  • 7,5 dl tej
  • 3 csomag vanília puding
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 40 dkg margarin
  • 30 dkg cukor
  • 2 db citrom leve és héja

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd négy részre osztjuk, majd egymás után 4 lapot nyújtunk-sütünk belőle 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt (kb 30×40 cm-es) tepsiben.

A krémhez a tejből, pudingporból sűrű pudingot főzünk. Ha kihűlt hozzákeverjük a porcukrot, a margarint és a citromot.

A lapokat betöltjük a krémmel, és szeletelés előtt egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.

Megjegyzés:

A receptet Zsuzsa küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti