Citromos-szedres pite

Citromos-szedres pite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 15 dkg fehér tönkölyliszt
  • 16 dkg barna nádcukor
  • 12 dkg puha vaj
  • 3 db tojás
  • 1 kezeletlen citrom héja és leve
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 30 dkg friss szeder
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 evőkanál porcukor
  • friss menta levelek
  • 15 dkg fehér tönkölyliszt
  • 16 dkg barna nádcukor
  • 12 dkg puha vaj
  • 3 db tojás
  • 1 db kezeletlen citrom héja és leve
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 30 dkg friss szeder
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 evőkanál porcukor
  • friss menta levelek

Elkészítés:

Először kivajazunk egy kerek pitesütőt, kiszórjuk egy kevés liszttel. A puha vajat a cukorral és a vaníliával, reszelt citromhéjjal habosra keverjük, majd egyenként eldolgozzuk benne a tojásokat.

Mindhárom tojással habosra verjük a masszát, majd hozzákeverjük a citromlevet is. Végül jól elkeverjük benne egyenletesen a sütőporral elkevert lisztet.

A kész masszát beleterítjük az előkészített formába, majd a tetejét sűrűn kirakjuk a megmosott és lecsepegtetett szeder szemekkel, egyenletesen meghintjük a tetejét porcukorral. Előmelegített sütőben, 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. Mialatt megsül, a tetejére szórt porcukor finoman rákaramellizálódik, ettől még finomabb lesz a végeredmény.

Tálaláskor megdíszítjük friss mentalevelekkel, kevés szederlekvárral és friss szederszemekkel kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szilvásgombóc konyhája küldte be. Köszönjük!