Citromos sült pisztráng virágos zöldségsalátával

Citromos sült pisztráng virágos zöldségsalátával

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 egyforma, konyhakész pisztráng
  • 4 ág kakukkfű
  • 4 szál oregánó
  • 2 ág rozmaring
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 citrom + 1 a tálaláshoz

a salátához:

  • 20 dkg fürtös uborka
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 15 dkg friss sóska
  • 15-20 db vadárvácska virág
  • 12-16 db snidlingvirág
  • 6 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 2 citrom leve

Elkészítés:

A pisztrángokat megmossuk, leszárítjuk, a fejüket éles késsel levágjuk, a gerincnél kezdve az egyik oldaláról lefejtjük a húsát, és a farok résznél levágjuk. Ezután megfordítjuk, a másik oldaláról is lefilézzük a húst, a farok részét rajtahagyjuk, és egy mozdulattal kitörjük belőle a gerinccsontot. A két halfilét vágódeszkára fektetjük, éles késsel a bőre alá nyúlva lefejtjük róla a bőrét. Végül mind a két filét szorosan felcsavarjuk, és hústűvel összetűzzük. Mind a négy pisztrángot így készítjük elő.

A zöldfűszereket leöblítjük, finomra vágjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tekercseket sóval, borssal, a kakukkfűvel, az oregánóval és a rozmaringgal fűszerezzük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal, 1 citrom levével és a sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

A salátához a zöldségeket megtisztítjuk. A meghámozott uborkát félbevágjuk, feldaraboljuk, a koktélparadicsomot félbe- majd negyedekbe vágjuk, a sóskát nagyobb darabokra tépjük. Az egészet salátástálban összeforgatjuk.

Tálaláskor a salátát meglocsoljuk az olívaolajjal, a citromok levével, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, majd tányérra halmozzuk, megszórjuk az árvácska- és a snidlingvirággal. melléfektetjük a sült pisztrángtekercseket, és cikkekre vagy karikákra vágott citromot teszünk mellé.

Neked ajánljuk