Hozzávalók:
  • 2 db 60 dkg-os édesvízi hal
  • 1 kk. só
  • fél kk. bors
  • fél kk. köménymag
  • csipetnyi cayenne-bors
  • 3 dl olaj
  • A mártáshoz:
  • 4 ek. frissen kinyomott citromlé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/4 kk. só
  • fél kk. cayenne-bors
  • 1 kk. olaj
  • 2 kk. finomra vágott petrezselyem
  • 2*60 dkg édesvízi hal
  • fél kk. bors
  • fél kk. köménymag
  • cayenne-bors
  • 5 dl olaj
  • 4 ek. frissen kinyomott citromlé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 kk.
  • fél kk. cayenne-bors
  • 2 kk. finomra vágott petrezselyem

Citromos sült hal

Elkészítési idő
4,0 12 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Mossuk meg a megtisztított halakat, töröljük őket szárazra, dörzsöljük be őket citrommal kívül-belül.

Irdaljuk be a halakat, majd dörzsöljük be a fűszeres keverékkel. Pihentessük 10 percet.

Pirítsuk meg a halak mindkét oldalát forró olajban.

A maradék olajban keverjük össze a mártáshoz előkészített fűszereket, öntsük hozzá a 4 ek. citromlevet, majd locsoljuk meg vele a halakat.

Petrezselymes burgonyával tálaljuk.