Citromos spárgakrémleves

Citromos spárgakrémleves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 csomag zöld spárga
  • 1 csomag újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 2 dl tejföl só
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • őrölt színes bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 8 dl víz

Elkészítés:

A spárgát meghajlítjuk, az alsó fás részét letörjük, majd folyó víz alatt alaposan megmossuk, és lecsepegtetjük. Ezután a bimbókat levágjuk, és félretesszük. A maradék szárrészt kisebb darabokra vágjuk.

Az újhagymát vékonyan felszeleteljük, a fokhagymát apróra vágjuk. Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a felszeletelt újhagymát, és pár percig pároljuk. Ezután beletesszük az apróra vágott fokhagymát, és a feldarabolt spárgaszárat is, összekeverjük és tovább pároljuk.

Közben ízesítjük a reszelt citromhéjjal, citromlével, alaposan összekeverjük, majd vízzel felöntjük. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd roppanósra főzzük a szárrészt. Ekkor beletesszük a félretett bimbókat, majd pár perc alatt roppanósra főzzük. (Figyeljünk, nehogy túl puhára főzzük a bimbókat!)

Amikor a bimbók roppanósra, a szárrész pedig puhára főtt, a levest a tűzről levesszük, majd a bimbókat kiszedjük, és félretesszük. A leveshez ezután hozzáadjuk a tejfölt, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután visszatesszük a tűzre, majd kevergetve forráspontig melegítjük. Ekkor a bimbókat visszatesszük, elzárjuk alatta a gázt, és tálalásig melegen tartjuk a levest. (Közben megkóstoljuk, és ha szükséges, utána ízesítjük.)

Tálaláskor a krémlevest tányérokba merjük, úgy kínáljuk.

Nagy hőség idején éppen csak langyosan, vagy ízlés szerint hidegen is tálalhatjuk.

Neked ajánljuk