Citromos spárgakrém pirítóssal

Citromos spárgakrém pirítóssal

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg zsenge zöldspárga
  • 0,5 dl olívaolaj
  • só,
  • frissen őrölt bors
  • 1 citrom
  • 12 szelet fehér toast kenyér

Elkészítés:

A megmosott zöldspárga alsó fás részét levágjuk, majd sós forró vízben puhára főzzük és leszűrjük. Ezután forró serpenyőbe az olívaolajra szedjük, magas tűzön kicsit átpirítjuk. Botmixerrel krémesre turmixoljuk, végül sóval, borssal, ízlés szerint a citrom frissen kicsavart levével ízesítjük. Hűtőben lehűtjük.

Tálkákba szedve, pirított toast kenyérszeletekkel kínáljuk.

Spárgakrémet készíthetünk fehér spárgából vagy vegyesen, zöld-fehér spárgából is. Ha turmixolás után szálas a spárgakrém, mert öreg volt a spárga, szitán paszírozzuk át.

Neked ajánljuk