Citromos sárgabarackos pite

Citromos sárgabarackos pite
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • az alaphoz:
  • 1 db előnyújtott, hűtött leveles tészta
  • a krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1/2 db citrom leve
  • 3 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás puding (főzős)
  • a tetejére:
  • 5-8 db sárgabarack
  • a tálaláshoz:
  • vanília fagylalt
  • tejszínhab
  • porcukor
  • 1 db előnyújtott, hűtött leveles tészta
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1/2 db citrom leve
  • 3 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás puding (főzős)
  • 5-8 db sárgabarack
  • vanília fagylalt
  • tejszínhab
  • porcukor

Elkészítés:

A mascarponét kikeverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a citromlevet, a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját, majd simára keverjük a tejföllel és a pudingporral.

A barackokat megmossuk, kettévágjuk és a magját eltávolítjuk. Az előnyújtott leveles tésztát kitekerjük, majd a papírral együtt a tepsibe helyezzük úgy, hogy pereme is legyen. A krémet a tésztára öntjük és elsimítjuk. Ízlés szerint a tetejét több vagy kevesebb barackkal kirakjuk és 165-170 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe toljuk kb. 20 percre (alsó felső sütésnél 175-180 fok).

A sütőből kivéve a sárgabarackos pitét a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral megszórjuk, kockákra vágjuk és vanília fagylalttal, valamint tejszínhabbal kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Marcsi küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti