Citromos sajttorta

Citromos sajttorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10 szelethez:
  • az alaphoz:
  • 20 dkg háztartási keksz
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 10 dkg vaj
  • *
  • a krémhez:
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 25 dkg natúr krémsajt (mascarpone)
  • 1 citrom (+ még 1 citrom a díszítéshez)
  • 20 dkg háztartási keksz
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 25 dkg natúr krémsajt (mascarpone)
  • 2 db citrom

Elkészítés:

A kekszet morzsásra törjük, elkeverjük a fahéjjal. A vajat felolvasztjuk, és összedolgozzuk a kekszmorzsával. Kanálháttal egy 26 cm átmérőjű tortaforma aljára nyomkodjuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A cukrot összekeverjük a liszttel. A tojást krémesre keverjük a krémsajttal, a cukros liszttel, a citrom reszelt héjával és levével, és beleforgatjuk a tejszínhabot. A tortaformába simítjuk, és a sütőben kb. 45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Tálalás előtt a tortát ízlés szerint reszelt citromhéjjal vagy citromkarikákkal, mentalevelekkel díszítjük.


Rabja leszel, ha megkóstolod ezt a sajttortát.

Megjegyzés:

Recept és fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti