Citromos pite

Citromos pite
Elkészítési idő
5,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 20 dkg rizsliszt
  • 10 dkg Liga
  • 5 dkg eritrit
  • 1 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • a citromos krémhez:
  • 20 dkg eritrit
  • 2 csomag GM vaníliás pudingpor
  • 5 db tojássárgája
  • 5 dkg Liga margarin
  • 5 dl tej
  • 2 db citrom reszelt héja és leve
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy vanília kivonat
  • a tetejére:
  • 20 dkg cukor
  • 5 db tojásfehérje
  • 20 dkg rizsliszt
  • 10 dkg Liga
  • 5 dkg eritrit
  • 1 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 20 dkg eritrit
  • 2 csomag GM vaníliás pudingpor
  • 5 db tojássárgája
  • 5 dkg Liga margarin
  • 5 dl tej
  • 2 db citrom reszelt héja és leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg cukor
  • 5 db tojásfehérje

Elkészítés:

A lisztet összemorzsoljuk a kis kockákra vágott margarinnal, majd hozzáadjuk az édesítőt, a vaníliás cukrot, a tojást, és hozzáreszeljük a citrom héját. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.

Pihentetés után a piteformához igazítva kinyújtjuk, majd a margarinnal kikent formába tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

A sütőből kivéve rákanalazzuk a következő krémet: a tejet az eritrittel a vaníliás cukorral a tojások sárgájával és a pudingporral sűrű krémmé főzzük, a legvégén hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, majd a vajat.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, több részletben hozzáadva a cukrot. A habot csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk és ízlés szerint kidíszítjük vele a pitét. Visszatoljuk a 160 fokra mérsékelt sütőbe, és további 5-10 percig sütjük. Ha a tetején a hab pirulni kezd elkészült.

Hidegen-melegen egyaránt finom.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!