Citromos-narancsos ricottás palacsinta

Citromos-narancsos ricottás palacsinta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 db tojás
  • 50 g kristálycukor
  • 250 g ricotta
  • 200 ml író
  • 125 g finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 csipet só
  • *
  • a sütéshez:
  • vaj
  • 2 db tojás
  • 50 g kristálycukor
  • 250 g ricotta
  • 200 ml író
  • 125 g finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 csipet
  • vaj

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és elkeverjük benne. Ezután hozzáadjuk az írót, a ricottát és csomómentesre keverjük. Aztán mehet bele a vaníliaroma, a liszt, sütőpor, narancs és citromhéj, majd ismét jól összekeverjük.

A tojásfehérjéket félkeményre verjük egy csipet sóval, majd óvatosan a ricottás masszához keverjük. Ezután 10 percig pihenni hagyjuk.

Egy serpenyőben kevés vajat olvasztunk és rákanalazzuk a palacsintát. Szép aranybarnára sütjük mindkét oldalát.

Porcukorral meghintve vagy friss gyümölcsökkel fogyasszuk.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti