Citromos-málnás panna cotta

Citromos-málnás panna cotta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • Hozzávalók 6 adaghoz

:

A málnás réteghez:

  • 10 dkg málna
  • 5 g zselatin
  • cukor
  • fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor

A citromos réteghez:

  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • cukor
  • 1 citrom leve
  • reszelt citromhéj
  • 10 g zselatin

Elkészítés:

A málnát a cukorral, a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal főzzük pár percig, majd paszírozzuk át. Forraljuk fel, vegyük le a tűzről, és folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a zselatint. Keverjük simára, öntsük bele a formákba. Hagyjuk hűlni, tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen.

A citromos réteghez a tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot, a cukrot, a citromlevet és reszelt citromhéjat keverjük össze, forraljuk fel, kevergetve közben. Vegyük le a tűzről, folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a zselatint. Öntsük a formákba a málnás krémre. Tegyük vissza a hűtőbe.

Pár másodpercre tegyük meleg vízbe a formákat, majd fordítsuk tányérra és vegyük le a formát óvatosan.

Neked ajánljuk