Citromos-mákos villámsüti

Citromos-mákos villámsüti
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 5 tojás
  • 17 dkg kristálycukor
  • 0,8 dl tej (80 ml)
  • 0,5 dl olaj (fél dl)
  • 0,5 dl frissen facsart citromlé
  • 15 dkg finomliszt
  • 5 dkg darált mák
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • a tetejére:
  • porcukor
  • (a tepsi kb. 20x25 cm-es)
  • 5 db tojás
  • 17 dkg kristálycukor
  • 0,8 dl tej (80 ml)
  • 0,5 dl olaj (fél dl)
  • 0,5 dl frissen facsart citromlé
  • 15 dkg finomliszt
  • 5 dkg darált mák
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • porcukor

Elkészítés:

A lisztet, sütőport, darált mákot és a reszelt citromhéjat összekeverjük, féltre tesszük. Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral (fehéredésig), majd belekeverjük a citromlevet és az olajat is. Végül felváltva és fokozatosan (háromszorra) hozzáadjuk a lisztes keveréket és a tejet is – közben persze szépen összekeverjük.

A tésztamasszát a sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 17 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, tehát végezzünk tűpróbát!)

A kihűlt tészta tetejét porcukorral meghintjük és kockákra vágva tálaljuk.

Puha, omlós az állaga, mégis szépen szeletelhető finom süteményt tálalhatunk.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!