Citromos-mákos sütemény

Citromos-mákos sütemény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 3 db citrom
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 4 egész tojás
  • 10 dkg mák
  • 25 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 3 evőkanál porcukor
  • 3 db citrom
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 4 egész tojás
  • 10 dkg mák
  • 25 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 3 evőkanál porcukor

Elkészítés:

Egy 20 cm- es tepsit vagy tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A citrom héját lereszeljük.
A puha margarint habosra verjük a cukorral. A reszelt citromhéjat beletesszük, majd egyenként beleütjük a tojásokat, továbbra is kevergetve a masszát. Hozzákeverjük a mákot is.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd ezt is a masszához adjuk. 3 citrom levét kifacsarjuk, a nyert lé háromnegyedét a tésztába keverjük. A többit félretesszük a sziruphoz.

A masszát a formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb.75 percig sütjük (tűpróba). Rácsra téve kissé hűlni hagyjuk.

Közben a félretett citromlevet elkeverjük a porcukorral (hogy folyós cukormázat kapjunk). A még nem teljesen kihűlt sütemény tetejét megszurkáljuk egy tűvel, és ráöntjük a szirupot. Kicsit állni hagyjuk, majd szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti