Elkészítés:
A lisztezett nyújtódeszkán a tésztát kinyújtjuk, hogy vékonyabb legyen. A rétestésztát hosszában kettévágjuk.
A mákba öntjük a meggylevet és belekeverjük a citrom héját. A mák felét a tészta szélére tesszük, feltekerjük, tepsibe rakjuk és vizes ecsettel megkenjük a tetejét. Ugyan így járunk el a másik tésztával is.
200 okra előmelegített sütőbe tesszük és 20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha kezd pirosodni a tészta, és a teteje jó ropogós lesz. Langyosra hűtjük, majd recés késel felszeleteljük, porcukorral megszórva kínáljuk.
Megjegyzés:
A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti