Citromos-mákos keksztekercs (glutén- és cukormentes)

Citromos-mákos keksztekercs (glutén- és cukormentes)

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a „tésztához”:

  • 30 dkg rizslisztes háztartási keksz
  • 10 dkg nyírfaporcukor
  • 5 dkg mák darálva
  • 1,5-2 dl tej
  • *

a töltelékhez:

  • 30 dkg rizslisztes háztartási keksz
  • 10 dkg nyírfaporcukor
  • 5 dkg mák darálva
  • 1,5-2 dl tej
  • *
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg nyírfaporcukor
  • 2 db kezeletlen citrom leve és héja

Elkészítés:

A „tészta” hozzávalóit – a tejet apránként adagolva hozzá – összegyúrjuk. A masszának könnyen gyúrhatónak, nyújthatónak kell lennie.

A puha vajat (margarint) robotgép segítségével a nyírfaporcukorral kihabosítjuk, majd a citrom levével és lereszelt héjával ízesítjük.

A kekszes masszát 2 felé osztjuk, majd egyenként 2 alufólia között vékonyra nyújtjuk, megkenjük a krém felével, és szorosan feltekerjük. Ugyanígy járunk el a másik tekerccsel is. Alufóliába csomagolva pár órára a hűtőbe tesszük, majd a fóliából kibontva vékony szeletekre vágva kínáljuk.

Hasonló receptek