Citromos-lekváros linzer és kifli

Citromos-lekváros linzer és kifli
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • az omlós tésztához:
  • 1 citrom reszelt héja
  • 500 g finomliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 250 g lágy vaj/margarin
  • 200 g porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 tojás
  • a tészta lekenéséhez:
  • 1 db tojásfehérje
  • 10 dkg vágott cukrozott dió
  • a töltelékhez:
  • házi sárgabaracklekvár
  • a kiflihez:
  • 8 dkg vágott dió
  • 1 citrom reszelt héja
  • 500 g finomliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 250 g lágy vaj/margarin
  • 200 g porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db tojás
  • 1 db tojásfehérje
  • 10 dkg vágott cukrozott dió
  • házi sárgabaracklekvár
  • 8 dkg vágott dió

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1 órát hideg helyen pihentetjük.

A hűsölés után 3 mm vastagra kinyújtjuk, 4 cm-es cakkos formával kiszúrjuk, majd minden másodikat egy gyűszűvel szúrjuk ki.

A linzereket tojásfehérjével bekenjük, cukrozott vágott dióval megszórjuk és 180 fokra előmelegített sütőben világosra (kb. 7-8 perc alatt) sütjük.

A kisült, kihűlt linzerünket lekvárral megtöltjük, porcukorral megszórjuk.

A leeső részeket a 8 dkg apróra vágott dióval összegyúrjuk, kis darabokra vágjuk, majd kifliket formázunk belőle. 180 fokos sütőben 8 perc alatt megsütjük, majd még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk

Sokáig eláll – már, ha hagy belőle a család

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti