Citromos kuglóf

Citromos kuglóf
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 100 g olvasztott vaj
  • 280 g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 3 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • 220 g porcukor
  • 160 ml habtejszín
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 100 g olvasztott vaj
  • 280 g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 3 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • 220 g porcukor
  • 160 ml habtejszín
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál vanília aroma

Elkészítés:

Első lépésben a vajat megolvasztjuk és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót. Egy konyhai robotgép segítségével habosra keverjük a porcukrot a tojásokkal, majd felváltva hozzákeverjük a lisztet és a habtejszínt is.

Amikor alaposan összekeveredett, hozzáreszeljük a citrom héját, majd hozzáadjuk a vaníliát, az olvasztott vajat és a citrom levét. Szép simára keverjük a tésztát.

A kuglófformát kivajazzuk, kilisztezzük, majd egyenletesen elosztjuk benne a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük a kuglófot.

Amikor kihűlt, porcukorral meghintjük.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!