Citromos krémmel töltött linzer

Citromos krémmel töltött linzer
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 2 csapott evőkanál darált mák
  • a krémhez:
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 egész citrom leve
  • 3 csapott evőkanál kristálycukor
  • 5 dkg margarin
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 2 csapott evőkanál darált mák
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 egész citrom leve
  • 3 csapott evőkanál kristálycukor
  • 5 dkg margarin

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a cukrot és a tojást. Ezekből tésztát gyúrunk, majd hozzáadjuk a darált mákot és eldolgozzuk a tésztában.

A tésztát lisztezett deszkán fél centiméter vastagságúra nyújtjuk és szaggatóval kiszaggatjuk. Egy kisebb kiszúróval minden második formának a közepét is kilyukasszuk.

A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben világosbarnára sütjük. A kész süteményeket kihűtjük.

Ameddig hűl a linzer, elkészítjük a krémet. Egy edénybe tesszük a pudingport és a cukrot, majd folyamatos kevergetés mellett felöntjük a tejjel. A pudingot sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Ezután robotgép segítségével hozzádolgozzuk a margarint és a citrom levét. Az így kapott krémmel betöltjük a linzereket.

Egy nap pihentetés után a legfinomabb, mert ennyi idő alatt a tészta megpuhul a krémtől és omlós lesz.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti