Citromos krémes

Citromos krémes

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 9 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 22 dkg liszt
  • *
  • a krémhez:
  • 3,5 dl citromlé
  • 4 dl víz
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl habtejszín
  • 1 citrom héja
  • fél csomag zselatin
  • *
  • díszítéshez
  • porcukor

Elkészítés:

A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.

A tésztából sütőpapírral bélelt, kb. 25 x 30 cm-es tepsiben egymás után 3 darab vékony piskótát sütünk 180 fokra előmelegített sütőben laponként kb. 8-10 perc alatt. Ezután kihűtjük a lapokat.

A krémhez felforraljuk a citromlét, és valamennyi vizet, a cukrot, majd besűrítjük a megmaradt vízben feloldott pudingporokkal. Kihűtjük, majd hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt, a reszelt citromhéjat, végül a kevés vízben elkevert, megmelegített zselatint is belekeverjük.

A krémet két részletben beletöltjük a lapok közé, majd a süteményt a hűtőbe tesszük pihenni. Másnapra megpuhul, akkor már lehet szeletelni.

Porcukorral megszórva kínáljuk.

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk