Citromos krémes

Citromos krémes

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • a tésztához: 
  • 5 tojás
  • 125 g kristálycukor
  • 125 g liszt
  • fél citrom facsart leve 
  • *
  • a krémhez: 
  • 400 g citromos joghurt 
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 300 ml tej
  • 5 evőkanál cukor
  • fél csomag hidegen keverhető zselatin fix
  • pár evőkanál lekvár
  • *
  • a tetejére:
  • 250 ml Hulala habtejszín

Elkészítés:

A piskótához a tojások fehérjét felverjük. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a citrom facsart levét, és óvatosan hozzáadjuk a felvert tojásfehérje habot.

180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A krémhez a pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral. Ha teljesen kihűlt hozzákeverjük a joghurtot és a zselatin fixet.

A piskótát lekenjük ízlés szerinti lekvárral (nálam most bodza volt), rákenjük a krémet, majd a felvert tejszínhabot. Hűtőben pihentetjük legalább 1 órát szeletelés előtt.

A receptet Fehér Dorottya küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek