Citromos-kókuszos piskótatekercs

Citromos-kókuszos piskótatekercs
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tészta hozzávalói gáztepsihez (37x33 cm):
  • 10 dkg liszt
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás (nagy)
  • 2 evőkanál forró víz
  • a citromos-kókuszos töltelék hozzávalói:
  • 25 dkg ricotta (vagy krémes túró)
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 2 dl Hulala (vagy habtejszín + habfixáló)
  • 10 dkg liszt
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál forró víz
  • 25 dkg ricotta (vagy krémes túró)
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 2 dl Hulala

Elkészítés:

Nemcsak a látványa, hanem az íze is csodás.

Tegyük bele a keverőtálba a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és kezdjük el robotgéppel habosra keverni. Addig keverjük, hogy legalább háromszorosára nőjön. Ezután állandó keverés mellett, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, majd kanalanként a forró vizet, és keverjük még 1-2 percig. Ezután a lisztet szitáljuk a tojásos keverékhez, adjuk hozzá a kókuszreszeléket, és keverőlapáttal óvatosan forgassuk össze. (Sütőpor nem kell bele!)

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd kanalazzuk rá a masszát, és egyenletesen simítsuk el. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt készre. (Én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem) A sütőből kivéve borítsuk rá a tésztát egy liszttel vékonyan megszórt sütőpapírra. Ezután óvatosan húzzuk le a forró tésztáról a sütőpapírt. Ezután takarjuk le egy nyirkos konyharuhával, és hagyjuk langyosra hűlni. (A konyharuhát alaposan csavarjuk ki, éppen csak nyirkos legyen.)

Amikor a tészta már csak langyos, a sütőpapírral együtt tekerjük fel, és hagyjuk teljesen kihűlni. A ricottát keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromlével, és a reszelt citromhéjjal, végül pedig keverjük hozzá a kókuszreszeléket is.

A Hulalát (vagy habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a citromos-kókuszos krémhez. A teljesen kihűlt tésztát ezután tekerjük ki a papírból, majd egyenletesen kenjük rá a krém felét, és óvatosan tekerjük vissza.

Ezután vonjuk be a maradék krémmel, ízlés szerint reszeljünk rá csokoládét, majd tegyük be a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt vegyük ki a roládot a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!