Citromos-kivis panna cotta

Citromos-kivis panna cotta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a citromos panna cotta-hoz:
  • 400 ml tejszín
  • 200 ml tej
  • 3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 teáskanál zselatin
  • a kivis réteghez:
  • 6 db kivi
  • 1 evőkanál cukor (ízlés szerint)
  • 1 kávéskanál zselatin
  • 400 ml tejszín
  • 200 ml tej
  • 3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 teáskanál zselatin
  • 6 db kivi
  • 1 evőkanál cukor (ízlés szerint)
  • 1 kávéskanál zselatin

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és melegíteni kezdjük. Ha már langyos, hozzáadjuk a zselatint, és folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik benne. (Vigyázzunk, mert felforralni nem szabad!)

Belereszeljük a citromhéjat és langyosra hűtjük, majd elosztjuk 4 pohár aljában, és betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.

Amíg dermed, elkészítjük a kivis réteget. A 6 kivit megpucoljuk és felkockázzuk, 2 darabot lepürésítünk belőle és egy kiskanál cukorral, valamint a zselatinnal elkeverve addig melegítjük, amíg a zselatin feloldódik benne. (A maradék 4 felkockázott kivit tegyük félre!)

A kivis szószt félretesszük, amíg lehűl. Ezután kivesszük a megdermedt citromos panna cotta-t a hűtőből, majd óvatosan a tetejére kanalazzuk a kivis szószt. Visszatesszük a hűtőbe a fogyasztásig. Tálalás előtt bőven megpakoljuk a felkockázott kivivel és úgy kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Marcsi küldte be. Köszönjük!