Citromos-joghurtos burgonyasaláta

Citromos-joghurtos burgonyasaláta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 1 kg saláta burgonya
  • 125 ml natúr joghurt
  • 1 fél citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve só
  • őrölt bors
  • 100 g kolozsvári szalonna
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 1 fél csokor petrezselyem
  • 3 db mentalevél
  • fél csokor metélőhagyma
  • 1 kg saláta burgonya
  • 125 ml natúr joghurt
  • 1 fél citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve só
  • őrölt bors
  • 100 g kolozsvári szalonna
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 1 fél csokor petrezselyem
  • 3 db mentalevél
  • fél csokor metélőhagyma

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl!) A megfőtt burgonyát picit kihűlni hagyjuk. Ezután felkockázzuk és ráöntjük az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a citromot, rácsavarjuk a citrom levét.

Finoman összekeverjük, a zöldfűszereket felaprítjuk és rászórjuk. Végül hozzáadjuk a joghurtot és átkeverjük az egészet.

A szalonnát apróra vágjuk, megpirítjuk és a burgonyasaláta tetejére rakjuk.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti