Citromos-joghurtos burgonyaleves szalonnakockákkal

Citromos-joghurtos burgonyaleves szalonnakockákkal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 8 dl zöldségleves (kockából)
  • 2 teáskanál citromhéj
  • 2 evőkanál citromlé (ízlés szerint)
  • 150 g görög joghurt
  • 10 dkg füstölt szalonna vagy bacon

Elkészítés:

A leveshez a burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, megmossuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.

Az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a burgonyát, felfőzzük, és lefedve, közepes hőmérsékleten, kb. 20 perc alatt megfőzzük.

A leveshez adjuk a citromhéjat, és botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal és a citromlével ízesítjük. A joghurtot elkeverjük kevés forró lével, majd a leves egészéhez öntjük. Már nem főzzük tovább.

A tetejére a szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk. A levest tányérokba osztjuk, megszórjuk a szalonnával (keveset az olajából is csorgatunk rá) és a petrezselyemmel.

Tipp: Tálaláskor locsolhatunk rá még joghurtot.

Neked ajánljuk