Citromos halfilé póréhagymával

Citromos halfilé póréhagymával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 3 db póréhagyma
  • 1 kg tengeri halfilé
  • 1 db citrom leve
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 0,5 dl tej
  • 0,5 dl tejszín
  • 0,5 dl fehérbor
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • bors

Elkészítés:

A póréhagymát megmossuk, és felkarikázzuk. Forrásban lévő sós vízben kb. 5 percet előfőzzük, majd lecsepegtetjük.

A megmosott, megtörölt halat citromlével meglocsoljuk, sózzuk.

A vajat felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet, világos rántást készítünk, majd óvatosan felöntjük a tejjel és a tejszínnel, borsozzuk. A forrástól számítva 2-3 percig főzzük. A reszelt sajt felét a mártásban megolvasztjuk.

Borssal, citromlével ízesítjük.

Egy tálat kivajazunk, az aljára rakjuk a póréhagymát, és erre fektetjük a halakat.

Előmelegített sütőben 175 C fokon kb. 30 percig sütjük.

Neked ajánljuk