Citromos habcsók pite

Citromos habcsók pite
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 22 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 tojás sárgája
  • egy kevés citomlé
  • 1 evőkanál hideg víz
  • a krémhez:
  • 5 dkg kukorica keményítő
  • 2 tojás sárgája
  • 13 dkg porcukor
  • 2 megmosott citrom leve és héja
  • 3 dl víz
  • a habhoz:
  • 4 tojás fehérje
  • csipet só
  • 1 kávéskanál citromlé
  • 18 dkg porcukor
  • 22 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 tojás sárgája
  • egy kevés citomlé
  • 1 evőkanál hideg víz
  • 5 dkg kukorica keményítő
  • 13 dkg porcukor
  • 2 citrom leve
  • 3 dl víz
  • 4 db tojás
  • csipet
  • 1 kávéskanál citromlé
  • 18 dkg porcukor
  • bab

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból 1 evőkanál hideg víz hozzáadásával gyors mozdulatokkal, rövid idő alatt (így lesz omlós) tésztát gyúrunk, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd tortaformába helyezzük, a tésztát a forma oldalára is felhúzzuk. Alaposan megszurkáljuk villával. Alufóliát teszünk rá, nehezékként babbal megtöltjük és 20 percig 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Ezután a babot leöntjük róla, a fóliát levesszük és további 5-10 percig sütjük, majd a tésztát kivesszük és a sütő hőfokát 150 fokra mérsékeljük (ennyi kell majd a hab szárításához).

A hozzávalókat jól elkeverjük, majd közepes lángon sűrű krémet főzünk belőle. Ezután hűlni hagyjuk, majd a tésztára öntjük.

A habhoz a fehérjékhez adunk egy csipet sót és beletesszük a citromlét. Robotgéppel elkezdjük felverni a habot – közben apránként adagoljuk hozzá a cukrot is. A keményre vert habot a citromos krémre kenjük (hullámosan) és 150 fokos sütőben kb. 25-30 percig szárítjuk. Hidegen és melegen is fogyasztható.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti