Citromos grízkrém gyümölcsdarabokkal

 Citromos grízkrém gyümölcsdarabokkal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 100 g búzadara
  • 500 ml tej
  • 1 citrom
  • 100 g vaj
  • 100 g cukor
  • 30 g vaníliás cukor
  • 100 g búzadara
  • 500 ml tej
  • 1 db citrom
  • 100 g vaj
  • 100 g cukor
  • 30 g vaníliás cukor

Elkészítés:

Felforraljuk a tejet, majd lassanként beleszórjuk a búzadarát, közben kavargatjuk, hogy ne legyen csomós. Amikor félig megfőtt a búzadara hozzáöntjük a cukrot is. Addig főzzük a tejbegrízt, amíg közepes keménységű lesz, majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

A vajat kézi robotgéppel felhabosítjuk, hozzáadjuk a kihűlt tejbegrízt, és addig kavarjuk, amíg krémes nem lesz. Ha még citromosabb krémre vágyunk, akkor nemcsak a citrom levét, hanem a héját is felhasználhatjuk.

Hozzákeverünk egy teáskanál reszelt citromhéjat. Amikor ezzel elkészültünk a krémbe két teáskanál citromlevet teszünk, megkóstoljuk, ha savanykásabb ízre vágyunk, adjunk hozzá még egy kis citromlevet.

A krémet a hűtőbe tesszük egy órára, utána már kínálhatjuk is.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!