Citromos grillezett padlizsánleves

Citromos grillezett padlizsánleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 nagy padlizsán
  • 100 ml olaj
  • 1 liter csirke vagy zöldségalaplé
  • 2 evőkanál citromlé
  • 70 ml tejszín
  • 10 levél friss
  • bazsalikom
  • bors
  • 3 nagy padlizsán
  • 100 ml olaj
  • 1 liter csirke vagy zöldségalaplé
  • 2 evőkanál citromlé
  • 70 ml tejszín
  • 10 levél friss
  • bazsalikom
  • bors

Elkészítés:

Az egyik legjobb nyári leves recept.


2 padlizsánt egészben megsütünk. Ezt tehetjük gázégőn - egészen addig, amíg a héja hólyagos és teljesen fekete lesz (kb. 15 perc), nem kell félni, a húsa nem ég meg - vagy akár sütőben is 220 fokon. Ez utóbbi kicsit időigényesebb kb. 1 óra.

Ezután a padlizsánt héjastól jeges vízbe tesszük, így könnyen le tudjuk majd húzni a héját. A másik padlizsánt 2 cm-es kockákra vágjuk és egy serpenyőben olajon megfuttatjuk, amíg picit megpirulnak a kockák. A megsült padlizsánkockákat papírtörlőre szedjük, és hagyjuk, hogy lecsöpögjön róla a felesleges zsiradék.

A kihűlt, sült padlizsánokról lehámozzuk a héját, majd egy késsel kissé összeaprítjuk és egy fazékban feltesszük főzni az alaplével, citromlével együtt, sózzuk, borsozzuk. Miután felforrt, alacsony lángra tesszük, és további kb. 20 perc alatt készre főzzük. A megsült padlizsánkockákat az utolsó 5 percben adjuk hozzá.

Megkóstoljuk, ha szükséges után ízesítjük. Tálaláskor hozzákeverjük a tejszínt és a tetejét megszórjuk friss tépett bazsalikomlevéllel.