Citromos grillezett halfilé

Citromos grillezett halfilé

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 800 g halfilé (a bőre nélkül)
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 csészényi (240 ml) búzadara
  • 2 nagy citrom héja finomra lereszelve
  • 1 db lilahagyma
  • olívaolaj spray vagy kevés olívaolaj
  • 4 db paradicsom
  • 1 evőkanál balzsamecet

a tálaláshoz:

  • 4 db citrom gerezd

Elkészítés:

A grillsütőt vagy barbecue sütőt közepes fokozatra kapcsoljuk.

Egy kis tálban 1 evőkanál finomra vágott petrezselymet összekeverünk a búzadarával és 1 evőkanálnyi finomra reszelt citromhéjjal. Az így kapott keverékbe forgatjuk a halfilék mindkét oldalát.

A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, felszeleteljük, egy mikrohullámozható edénybe tesszük és a mikróban erős fokozaton – fedő nélkül – egy-másfél percig főzzük, amíg megpuhul.

Ha van olívaolaj spray-nk, enyhén befújjuk vele a hagymát, ha nincs, kenőecsettel tesszük meg ezt. Ezután a hagymát a grill lapra tesszük, 4-5 percig grillezzük, amíg aranysárga nem lesz. A grillről levéve egy tálban félretesszük.

A halfilék mindkét oldalát enyhén befújjuk a sprayvel, és a grillen 3-5 percig sütjük mindkét oldalát.

A hagymához adjuk a kockára vágott paradicsomot és a maradék, leveleire tépkedett petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, balzsamecetet öntünk rá, és összekeverjük. A grillezett hal mellé kínáljuk, citromgerezddel díszítjük.

Neked ajánljuk