Citromos csokitorta

Citromos csokitorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál keserű kakaó
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2 evőkanál víz
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 kávéskanál Dr. Oetker szárított narancshéj
  • 250 dkg mascarpone
  • 2 dl cukrász tejszín
  • 2 evőkanál Dr. Oetker csokoládélapok
  • 1 citrom héja
  • 1 citrom leve
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag Dr. Oetker vaníliás cukor
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál keserű kakaó
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2 evőkanál víz
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 kávéskanál Dr. Oetker szárított narancshéj
  • 250 dkg mascarpone
  • 2 dl cukrász tejszín
  • 2 evőkanál Dr. Oetker csokoládélapok
  • 1 citrom héja
  • 1 citrom leve
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag Dr. Oetker vaníliás cukor

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét elkezdjük felverni a csipet sóval, ha felhabosodik, hozzáadjuk a cukor felét és kemény habot verünk belőle. A tojássárgáját kikeverjük a 3 evőkanál cukorral, a 2 kanál vízzel, majd hozzáadjuk a kakaóport, és ezzel is jól kikeverjük. A kikevert tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott vajat, a narancs héját, és összekeverjük. A tojásfehérje hab egy negyedét beleforgatjuk a piskóta tésztába, jól elkeverjük – ezzel lazítjuk fel a tésztát, majd a maradék tojásfehérje habot apránként laza mozdulattal forgatjuk a masszába (vigyázva, nehogy összetörjön).

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Veszünk egy 24 cm-es tortaformát, az alját kikenjük olajjal, kibéleljük sütőpapírral, belesimítjuk a piskótatésztát és betoljuk a sütőbe 20-25 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tortánk. Amíg sül a torta, addig elkészítjük a krémet.

A mascarponét kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, a citrom héjával és levével. A tejszínt felverjük, kb. a felét félretesszük a díszítéshez, és a citromos mascarponéhoz adjuk.

A kihűlt tortát 3 korongra vágjuk. Veszünk egy tortatartót és az első lapot ráhelyezzük. Megkenjük krémmel, majd jöhet a második lap, a tetejét szintén megkenjük krémmel, majd beborítjuk a harmadik lappal. Veszünk egy habzsákot, belerakjuk a maradék tejszínhabot, és habrózsákkal kidíszítjük a torta tetejét. Végezetül a kész tortát megszórjuk Dr. Oetker csokoládélapokkal.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!