Citromos csiga

Citromos csiga

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2,5 dl langyos tej
  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 10 dkg vaj
  • töltelékhez:
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 db citrom reszelt héja
  • *
  • a mázhoz:
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál tej

Elkészítés:

Az élesztőt kevés cukorral langyos tejben felfuttatjuk. Ezután a liszthez adjuk a többi hozzávalót a felfuttatott élesztővel együtt. Összedolgozzuk, majd 20 percet meleg helyen letakarva kelesztjük.

A tésztát lisztezett felületen kb. 1 ujjnyira kinyújtjuk, lekenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk cukorral és ráreszeljük a citromok reszelt héját. Szorosan feltekerjük, kb. 3 cm széles darabokra felszeleteljük.

A csigákat vajjal kikent, liszttel meghintett formába helyezzük, majd további 30 percet kelesztjük.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.

A mázhoz a krémsajtot kikeverjük a puha vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, a lereszelt citromhéjat és a tejet, majd a meleg tésztára öntjük.

A receptet Dömőkné Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek